پروسسور چیست؟

پیش از هر چیز شما باید اطلاع داشته باشید که پروسسور چیست؟ در واقع پروسسور یک دستگاه آنالیزور و پردازشگر صوت است که ابتدا صدا را تخریب و سپس تجزیه می­کند، این دستگاه صدا را به هرسلیقه­ای­ و به هر شکلی که ما می­خواهیم بازسازی می­کند، یعنی ما به کمک این وسیله محبوب می­توانیم صداها را  کاملا طبق علاقه و سلیقه و ذایقه شنیداری خودمان بسازیم. این دستگاه برای افرادی کاربرد دارد که نمی­توانند و نمی­خواهند که به هر علتی پخش صوت ماشین خود را تعویض کنند. پروسسور دستگاهی است که می­تواند روی صداها تاثیر بسزایی بگذارد و آن را بازسازی مجدد کند.

پروسسورها چگونه مورد استفاده قرار می­گیرند؟

پروسسورها به دو صورت (داخلی و خارجی) به کار گرفته می­شوند.

1.      پروسسورهای داخلی

این نوع پروسسور درون وسیله یعنی داخل پلیرها و هدیونیت­ها قرار می­گیرد. در بیشتر سیستم­های صوتی از پروسسورهای داخلی استفاده می­شود اما این نوع پروسسور بسیار ساده است و تغییرات کمی روی صوت ایجاد می­کند، این تغییرات درحد اکولایزر و باس است. عملکرد پروسسور داخلی به حد و اندازه­ای ساده هست که اکثرا به این نوع پردازشگر گفته نمی­شود. البته بعضی مواقع ممکن است که برای برخی هدیونیت­ها از پروسسور داخلی قدرتمندی استفاده شود.

دستگاه داخلی با دیکد کردن اطلاعات منبع دیجیتال، اطلاعات صوتی را به امواج آنالوگ صوت تبدیل می­کند. تمام این امواج آنالوگی وارد پردازشگر داخلی می­شوند و راه آمپلی فایر داخلی را در بر می­گیرند.

2.      پروسسورهای خارجی

پروسسورهای خارجی که امروزه تولید می­شود در اصل نسخه کامل شده کراس اوورهای قدیمی است. امروزه کراس اوورها را ارتقا دادند و با اضافه کردن اکولایزر و امکانات زیاد، کراس اوورها را به پروسسورها تبدیل کرده­اند.

اگر پروسسورهای قدیمی و جدید را باهم مقایسه کنید متوجه می­شوید که نسل جدید پروسسورها بسیار پیشرفته­تر از نسخه­های قدیمی است و می­توان گفت بیشترین کالا در حیطه­ی سیستم صوت با تغییرات و پیشرفت­های بسیاری مواجه بوده است.

کار پروسسورهای خارجی مانند پروسسورهای داخلی هست ولی خدمات و امکانات این نوع بیشتر است.

اجزای تشکیل دهنده پروسسورها

  • ورودی
  • تنظیم
  • خروجی
  • کنتلر

ورودی

پروسسور ورودی­های متفاوتی برای دریافت سیگنال­ صوتی دارد.

  • ورودی RCA

اکثرا پروسسورها  ورودی RCA  دارند. یک جفت از این ورودی­ها در پروسسورهایی که قیمت پایین­تری دارند، وجود دارد و سه جفت ورودی در پروسسورهای پیشرفته و گران قیمت وجود دارد. شما با یک نصب اصولی و کاربردی می­توانید با استفاده از ورودی RCA یک صدای بدون نویز داشته باشید.

  • ورودی دیجیتال

یکی از محبوب­ترین و مشهورترین ورودی، ورودی دیجیتال اپتیکال هست. این نوع ورودی را شما در پروسسورهای با کیفیت و پیشرفته مشاهده می­کنید. تعدادی از پروسسورها دارای دو درگاه اپتیکال هستند. تمامی اطلاعات دیجیتال به شکل مستقیم از منبع ذخیره ورود و توسط کابل اپتیکال به درون پروسسور وارد می­شود. این درگاه کیفیت بالا را تضمین می­کند.

  • ورودی USB

این ورودی مشهور بودن خاصی ندارد اما در آینده بسیار نزدیک کاربردهای فراوانی نیز دارد. این نوع ورودی توسط درگاه USB پردازش می­شود.

  • ورودی AUX

این نوع ورودی بسیار کم مورد استفاده قرار می­گیرد و ورودی AUX در پروسسورهای جدید و پیشرفته کلا حذف شده است. این درگاه برای استفاده پلیرهایی مانند گوشی همراه استفاده می­شود.

  • درگاه بی سیم

بی­سیم یکی از درگاه­های کم شهرت است مثل وای­ فای و بلوتوث، معایبی دارند که آنها را نمی­توان از دستگاه مورد نظر خیلی دور کرد چون ارتباط بین دو دستگاه قطع خواهد شد.

تنظیمات

بعد از انتقال صداها، قدرت فرکانس­های صدا را می­توان با استفاده از نرم­ افزاری که در هسته­ی اصلی پروسسور وجود دارد تنظیم کنید. از این قسمت نیز می­توان قابلیت­های زیادی کسب کرد و مهم­ترین نکته­ای که وجود دارد، شما می­توانید با سلیقه­ی خود صداها را تنظیم کنید. به ­منظور اینکه می­توان صدایی که بم است را کم کنید یا در یکی از بلندگوها این صدا را کم و زیاد کنید، حتی می­توانید برای ساب­های خود دو عدد خروجی جداگانه داشت باشید که این گزینه کیفیت صدا را افزایش می­دهد. شما می­توانید از خدمات و امکاناتی که روز به روز در حال پیشرفت، ارتقا و افزایش است در لپ تاپ خود با نصب یک نرم­ افزار از این قابلیت­ها بهره ببرید.

خروجی

اکثرا پروسسور 2 نوع خروجی دارد.

  • خروجیRCA

حدودا تمامی پروسسورهای خروجی RCA دارند. این خروجی­ها از سه جفت بیشتر هستند که مدل تکمیل شده آن 13 عدد خروجی دارد.

  • خروجی بلندگو

پروسسورها به دو صورت مورد استفاده قرار می­گیرند که عبارت­اند از داخلی و خارجی. نحوه استفاده از پروسسورها را در بالاتر توضیح داده­ایم.

کنتلر

این نوع مثل یک پنل پخش ولی کوچک­تر و جمع وجور­تر است که بعضی از قابلیت­ها را به کمک کنتلرها اعمال می­کنیم. می­توانیم بعضی از تنظیمات لپ­تاپ را به صورت پیش فرض ذخیره کنیم تا با کمک کنتلرها جابه­جا کنیم و برای انجام دادن کارهای ساده نیازی به متصل شدن لپ ­تاپ نداشته باشیم. همچنین می­توان با کمک کنتلرها تعیین کنیم که کدام ورودی مورد استفاده قرار بگیرد و در صورت لزوم با کنتلرها ورودی را سوییچ کنیم تا پردازش شود.

در این بلاگ به بررسی پرسش پروسسور صدا پرداختیم. این دستگاه سیگنال صوتی را دریافت و تغییر و پردازش­های لازم را روی صوت انجام می­دهد. با این دستگاه می­توان سیگنال صوت را به صورت دلخواه تنظیم کرد.

اگر به دنبال محصولی برای بازسازی مجدد صدا هستید یا تمایل دارید صدای خود را حرفه ای تر کنید، محصولات تجهیزات صدا و پروسسور را فراموش نکنید.

Show sidebar

هیچ محصولی یافت نشد.